Brændte teglsten blev allemandseje i slutningen af 1800-tallet, hvor bindingsværk måtte vige for mursten. Nu vil Østfyns Museer undersøge de østfynske teglværkers historie.

Vingesus – Lyskunst på Svanemøllen
Gå ikke glip af en spændende kunstoplevelse i vinterferien. Den 12. februar kl. 18-20 kan du opleve lyskunst på Svanemøllens facade i Kerteminde. Der er fri entré, og alle kan få en varm forfriskning i det gamle møllerhus.
Gennem århundreder har vindmøller været en ikonisk del af de danske landskaber – både de fysiske og de mentale. De har fungeret som pejlemærker for søfarende, givet navn til utallige veje, gader og bakker, og spillet en central rolle i kunst, litteratur og vores fælles kulturelle fortællinger. I 2025 sætter Østfyns Museer fornyet fokus på de fynske vindmøller ved at lade samtidskunsten gå i dialog med møllernes historie og betydning.
Kunstkollektivet Tokyo Blue er blevet inviteret til at skabe et værk, der kaster nyt lys på denne ældgamle kulturarv. Med værket Vingesus præsenterer kollektivet en audiovisuel videoprojektion, der gennem lyd og billeder undersøger vindmøllens betydning. Værket dykker ned i møllens rolle som omdrejningspunkt for industri, teknologi, håndværk, og dens placering i fortællingen om et land – alt sammen i en tid, hvor forholdet mellem menneske og natur var under forandring.
Frivillige fra museet serverer en varm forfriskning i det gamle møllerhus.
Velkomst kl. 18 ved formand Kerteminde Museumsforening, Steen Hjort. Introduktion til værket ved Tokyo Blue.
Kunstværket kører i loop, så forvent at bruge ca. 10-15 minutter på at opleve værket. De tre kunstnere fra Tokyo Blue vil være til stede hele aftenen og vil gerne fortælle om værket og processen bag.
Der er ikke adgang til møllen undervisningen af værket.
Vingesus kan opleves i vinterferien på Dyrehave Mølle i Nyborg og Svanemøllen i Kerteminde. Vingesus er støttet af Statens Kunstfond og er en del af projektet ”Kunst på møllen”, som er støttet af Albani Fonden. Arrangementet på Svanemøllen er støttet af Kerteminde Museumsforening.
DET PRAKTISKE:
Adgang
Arrangement kræver hverken tilmelding eller entrébillet. Der er ikke adgang til møllen under visningen af værket. Men man kan komme ind og få varmen og noget varmt at drikke i møllerhuset.
Parkering
Ved ankomst i bil, skal parkering foregå på Johannes Larsen Museets P-plads på Hindsholmvej. Herfra er der 2 minutters gang.
10 meter langt maleri af Nørrebro udstillet på museum for første gang
Allan Ottes Nørrebro udtræk vises for første gang på museum, når det i disse måneder er en del af den anmelderroste udstilling Allan Otte & Ulrik Møller på Johannes Larsen Museet i Kerteminde.
Ledige stillinger: Søg nu og bliv en del af vores museumsteam
Hos Østfyns Museer er vi stolte af at skabe et inspirerende og engagerende arbejdsmiljø, hvor faglighed, samarbejde og udvikling er i fokus. Vi værdsætter vores medarbejdere og tilbyder en arbejdsplads med et stærkt fællesskab, hvor sociale arrangementer, vidensdeling...