YOUR CART

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

KULTURARV PÅ PAPIR

Du behøver ikke at have et konkret ærinde for at komme på arkivet. Vil du blot orientere dig om samlingerne – f.eks. kikke i de gamle aviser eller se på fotografierne fra byen – er du velkommen til at tilbringe et par timer på læsesalen. Derudover kan du finde en stor del af materialet på arkiv.dk .

  PRAKTISK INFORMATION

  Åbningstider

  Efter aftale

  Kontakt os

  Du er altid velkommen til at kontakte administrationen på 65 32 37 27 eller ostfynsmuseer@ostfynsmuseer.dk

  Mandag-torsdag kl. 8-16
  Fredag kl. 8-12.30

  Vi glæder os til at høre fra dig!

  Find vej

  Kerteminde Byhistoriske Arkiv
  Strandgade 5,
  5300 Kerteminde

  Kerteminde Byarkiv ligger midt i Kerteminde by lige ved Kerteminde Kirke. Se mere her.

  Tilbage til menuen

  Hvad kan du finde i byarkivet?

  Arkivet har en stor samling billeder og dokumenter, der belyser byens og egnens historie gennem de seneste par hundrede år. På arkiv.dk kan du finde en stor del af materialet. Andet kræver, at du møder op på arkivets læsesal.

  Bidrag til lokalhistorien

  Samlingerne er bygget op af de indleveringer, arkivet har modtaget siden starten i 1955 – og indsamlingsarbejdet hører aldrig op. Vær med til at samle ind. Alt, hvad der bringer ny viden om lokalsamfundet, er af interesse.

  Vi modtager gerne materiale

  Ønsker du ikke at afgive ejendomsretten til dit materiale, kan det deponeres på arkivet. Vi låner også gerne ting til kopiering, f.eks. affotografering af gamle billeder.

  Hvad sker der med indleveringerne?

  Materialet ordnes og registreres, så det derefter kan benyttes på læsesalen. Efter aftale kan det indleverede båndlægges, således at det først bliver tilgængeligt om en årrække, f.eks. 50 år.

  Om personer

  Det er ofte slægtsforskere, der søger personoplysninger på arkivet. For slægtsforskere er de vigtigste kilder kirkebøger, folketællinger og stamtavler; men du kan også finde personoplysninger i personlige papirer, avisudklip, interviews og på billeder.

  Om begivenheder

  Lokale begivenheder – f.eks. dystløb, kongebesøg, håndværkerfester, skipperbegravelser, ildebrande eller havnefester- kan opspores i de gamle aviser. Som regel vil sådanne begivenheder tillige være foreviget på fotografi. Forbereder du f.eks. et jubilæum, skal oplysninger ofte søges her.

  Om steder

  Vil du som tilflytter vide noget om det hus, du har købt, vil der som regel være oplysninger at hente på arkivet. Skøder og pantebreve fortæller om tidligere ejere, og forsikringspapirer og fotos kan berette om husets tidligere udseende.

  Tilbage til menuen