YOUR CART

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

SPEGESILD, LEGETØJ OG ALT DERIMELLEM

 

Høkeren ligger i en gammel bygning fra 1700-tallet, som er blevet nænsomt restaureret. I Høkeren gør vi en dyd ud af at kunne tilbyde et varesortiment, der er så autentisk som muligt. Fra gulv til loft er butikken fyldt med alle mulige varer – lige fra legetøj til spegesild. Kort sagt, en rigtig gammeldags ‘blandet landhandel’, der får én til at føle sig hensat til begyndelsen af 1900-tallet.

  Åbningstider

  Vi åbner igen den 1. juni

  1. juni – 31. august
  Mandag-fredag kl. 10 – 17
  Lørdag-søndag kl. 10-16

  17. november – 23. december
  Mandag-fredag kl. 10 – 17
  Lørdag-søndag kl. 10-16

  Kontakt os
  Find vej

  Høkeren
  Trollegade 1A,
  5300 Kerteminde

  Høkeren ligger i den hyggelige Trollegade midt i Kerteminde. Se mere her.

  Tilgængelighed

  Høkeren er placeret i et autentisk miljø. Derfor har gårdspladsen toppede brosten, og selve butikken har trappesten og dørtrin. Vi er klar med en hjælpende hånd, hvis der er behov for det.

  Historien bag Høkeren

  Idéen om indretningen af en gammel krambod opstod i 1983 i anledning af Kerteminde Handelsstandsforenings 100-års jubilæum. I samarbejde med Handelsstandsforeningen, Kerteminde Museum, Kerteminde Kommuneskole og Kerteminde Kommune blev boden i Trollegade indrettet med originalt inventar fra nogle af de mange gamle forretninger, der i disse år blev nedlagt.

  Kommunen stillede lokaler til rådighed, mens Handelsstandsforeningen var behjælpelig med administrationen og fremskaffelse af varer. Elever fra kommuneskolen passede boden, og kommunen støttede projektet økonomisk. Eleverne gav boden navnet “Høkeren”, hvis drift sidenhen helt overgik til Kerteminde Museer.
  Og i begyndelsen af 1900-tallet var der faktisk høkerforretning i ejendommen.

  Tilmeld vores nyhedsbrev

  Tilmeld vores nyhedsbrev

  Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Østfyns Museer

  Du er hermed tilmeldt!