YOUR CART

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

Vikingerne kommer til Munkebo

Vidste du, at Munkebo har en spændende vikingefortid? Udgravninger på Munkebo Bakke viser, at her stod der engang en mægtig vikingehal, og fra toppen af bakken kan du se lige over til Ladbykongens skibsgrav. Munkebos spændende fortid er derfor i fokus, når der atter er Vikingedag ved Munkebos Havn.

Lørdag d. 19. august kl. 11-17 kan du være med til en sjov og spændende dag fuld af oplevelser for store og små, når Vikingemuseet Ladby i samarbejde med lokale aktører og foreninger afholder Munkebo Vikingedag ved Munkebo Havn.

”Man kan ikke sige Munkebo uden at sige viking. Vi er derfor glade for, at vi sammen med lokale ildsjæle og foreninger lørdag d. 19 august kan fejre Munkebo Vikingedag med sjove og spændende aktiviteter for hele familien,” siger Claus Frederik Sørensen, leder af Arkæologisk afdeling og Vikingemuseet Ladby. 

Kom om bord på Ladbydragen
Museets frivillige står klar til at fortælle gode historier om vikingerne, deres skibe, våben, dragter og meget mere. Det prægtige skib Ladbydragen tager turen over fjorden og lægger til i den hyggelige havn, og som noget helt særligt vil det være muligt at komme ombord på det flotte vikingeskib.

Ved skibet kan hele familien dyste i tvekamp med skjold og sværd eller prøve kræfter med sømandsknuder og lave tov af lindebast. Det er også muligt at vikinge-quizze på vandet, ved Munkebo Sejl- og roklub udlejes nemlig kanoer, der bringer familien ud til poster på vandet med spørgsmål om vikingetiden. Du kan vinde flotte præmier fra Vikingemuseet Ladby, hvis du har alle spørgsmål rigtige og er heldig at blive udtrukket som vinder.

Munkebo Spejdergruppe arrangerer også aktiviteter for børn. Der kan prøves kajak og robåde ved Munkebo Sejl- og roklub (hvor der også kan købes pølser, pandekager og drikkevarer), og det er muligt at komme på tur på fjorden med ”Kristine” og Munkebo Skibslaug.

Der vil også være loppemarked på strækningen mellem Munkebo Bådehavn og Munkebo Sejl- og roklub.

Munkebo Vikingedag arrangeres af: Munkebo Sejl- og roklub, Vikingemuseet Ladby, Munkebo Kulturhus, Munkebo Skibslaug og Munkebo Spejdergruppe.

Praktisk info:

Hvor: Munkebo Havn
Hvornår: Lørdag d. 19. august kl. 11-17.
Der kan købes mad og drikke ved Munkebo Sejl- og roklub.
Pris: Aktiviteterne er gratis (dog ikke udlejning af kanoer).
Parkeringsmuligheder: Overfor Munkebo bådehavn samt ved Munkebo Sejl- og Roklub (Syvstjernen 28, 5330 Munkebo).

Flere nyheder fra Østfyns Museer:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Østfyns Museer

Du er hermed tilmeldt!