YOUR CART

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

Syberg-nyerhvervelser

I den seneste måned er Johannes Larsen Museets samling blevet beriget med flere fine billeder. Først erhvervede museet på Bruun-Rasmussen den smukke og karakterfulde akvarel af Fritz Syberg, “Vinterlandskab med marker og popler”, 1920, der motivisk er beslægtet med det kendte oliemaleri fra 1917, kendt fra frimærket, og i dag på SMK.

Dernæst erhvervede vi et maleri, hvis kunstner ikke ofte kommer på auktion: “Petunier” fra 1916 af Besse Giersing, f. Syberg. Som datter af Fritz Syberg og siden gift med Harald Giersing udfoldede hun sin malerkunst i krydsfeltet mellem Fynboernes verden og modernismen. Oliemaleriet er lige før skiftet i stil. Besse blev senere en kendt skuespiller, og hendes historie tilhører fortællingen om kunstnerdynastiet Syberg, som vi her på museet blandt andet belyste med udstilling og bog af samme navn i 2014 (læs mere om bogen her). Såvel akvarellen som maleriet af henholdsvis far og datter-Syberg er støttet af AMANDAFONDEN. Stor tak herfra.

Vi præsenterer værkerne inden så længe. Endelig – som krølle på halen – købte vi for ikke længe siden en tegning af Victor Brockdorff, der viser den aldrende Fritz Syberg, skildret nytårsaften 31. december i1933 – et generationsmøde mellem kunstnere i en brydningstid. I al fredsommelighed på Pilegården ved Kerteminde.

Tilmeld vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Østfyns Museer

Du er hermed tilmeldt!