YOUR CART

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

Samtale om kulturarven i Øksendrup

13 gravhøje, en hellig fodknogle og en ‘kongelig privilegeret’ kro. Der er masser af kulturhistorie i Øksendrup, og torsdag d. 8. september kan du blive meget klogere på historien og kulturarven i sognet, når der er dialogmøde i Øksendrup Forsamlingshus kl. 17.

(Billede: Kongshøj Mølle 2021, Foto: Jørn Knudsen)

Spot på lokal kulturarv
Det er Østfyns Museer og Nyborg Kommune, der inviterer til dialogmøde, og formålet er både at formidle Øksendrups historier og kulturarv direkte til jer beboere, men også at indsamle alle de interessante historier fra sognet – som I kender bedre end nogen andre. Således kan vi sammen sørge for, at de gode historier, og især dem der spiller en rolle lokalt, kommer med ind i arbejdet med Kulturarvsmasterplanen

På mødet vil museumsinspektør Ditte Larsen indledningsvis præsentere arbejdet med Kulturarvsmasterplanen og herunder den nye folder om Øksendrup Sogn, hvori der indgår gode, sjove og skæve historier fra jeres lokalområde. Derefter er vi meget interesserede i at vide, hvilken kulturarv I synes er vigtig – det kan være om alt fra lokalområdets vigtige bygninger, fortidsminder, kirkestier, gadekær til sagn og fortællinger.

Det er gratis at være med, og det kræver ikke tilmelding. Nyborg Kommune vil være vært med en forfriskning.

Dialogmøde i dit sogn
Som nævnt inviterer Nyborg Kommune og Østfyns Museer til dialogmøder i de sogne, der indgår i Nyborg Kommune, og her kan du se, hvornår vi besøger dit sogn i efteråret 2022:

Øksendrup Sogn – 8. september kl. 17 i Øksendrup Forsamlingshus
Vindinge Sogn – 15. september kl. 17 i Vindinge Forsamlingshus
Langå Sogn – 22. september kl. 17 (mødested følger)
Refsvindinge Sogn – 29. september kl. 17 i Refsvindinge Forsamlingshus
Ellested Sogn – 6. oktober kl. 17 i Ellested Kirke
Skellerup Sogn – 13. oktober kl. 17 (mødested følger)
Svindinge Sogn – 3. November kl. 17 (mødested følger)

Kulturarvsmasterplanen for Nyborg Kommunes landdistrikter og centerbyer
Alle sogne rummer unikke historier og en særlig kulturarv, der stadig er aflæselig på landet og i byerne den dag i dag.

I 2020-2022 registrerer Østfyns Museer og Nyborg Kommune Kulturarven i kommunens landdistrikter og centerbyer. For hvert sogn udgives der en folder, hvori sognets historie og kulturarv præsenteres, så det er muligt for alle interesserede at få nyde viden om fortiden på Østfyn.

De mange spændende historier samles også i en bog.

Læs meget mere om Kulturarvsmasterplanen her

Frivillige som Hanne gør kunstnerhjemmet levende

Frivillige som Hanne gør kunstnerhjemmet levende

Lige nu kan man læse en ny artikel i Hjemmet om en af vores frivillige, Hanne Haugaard Sørensen. Artiklen sætter fokus på hendes engagement og fortæller historien om, hvordan hun som tidligere stewardesse vendte hjem til Kerteminde og blev en del af museet....

Mange kreative bud på Nyborgs kongelige historie

Mange kreative bud på Nyborgs kongelige historie

Jubilæumskonkurrencen er nu afsluttet, men det varer lidt, inden spændingen kan udløses. Juryen skal nu votere og finde de tre vindere, som bliver udråbt ved et festligt arrangement den 10. juni. I 2025 kan Nyborg fejre 500-års jubilæum som residensstad, og i den...

Nostalgisk tidsrejse for borgere med demens

Nostalgisk tidsrejse for borgere med demens

Med udgangspunkt i Almas Hus i Ørbæk tilbyder Østfyns Museer oplevelser for demente og deres pårørende under demensugen 2025. Som noget helt særligt inviteres der i samarbejde med Danmarks Jernbanemuseum på en historisk busrejse i lokalområdet med veteranbus.

Tilmeld vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Østfyns Museer

Du er hermed tilmeldt!