YOUR CART

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

Rejsegilde på børnenes ’Ladbydrage’

Nu bliver der endnu en grund til at tage familien med på Munkebo Bakke, for der er bygget en kopi af “Ladbydragen” som et legeskib til børn. Skibet er klar til at få rejst masten, og der inviteres til rejsegilde fredag d. 2. december.

Munkebo Bakke har den smukkeste udsigt over fjorden og Ladbykongens landskab. Ikke langt fra herfra blev ladbykongen lagt til hvile i sit skib med rigt gravgods. Men også på Munkebo Bakke har vikingerne haft til huse, og man har fundet spor af en kæmpestor hal fra yngre jernalder samt Trelleborghuse og grubehuse fra vikingetiden. Store sten markerer i dag, hvor husene har stået.

Vikingetiden har haft stor betydning for hele området omkring Kerteminde Fjord og Nor, og særligt Munkebo Bakke. Bakken, der med sin unikke beliggenhed har været et samlingspunkt for vikingetidens magtfulde mænd, trækker mange besøgende hvert år, for udsigten fås næsten ikke bedre. I fremtiden bliver det endnu sjovere for børn, for de kan lege i det flotte skib og få en fornemmelse af, hvordan det var at være viking – klar til at sejle ud på verdenshavene.

”Vi er meget glade for, at historien bliver tænkt ind i oplevelserne på Munkebo Bakke. Med et legeskib bygget som en kopi af Ladbydragen får turister og deres børn en forståelse for vikingetiden, og ikke mindst hvor meget havet og rejser betød for vores forfædre. Vi håber også, at børn der leger i skibet får lyst til at besøge Vikingemuseet Ladby og se skibet i gravhøjen,” siger Claus Frederik Sørensen, afdelingsleder på Vikingemuseet Ladby.

Der inviteres til rejsegilde på legeskibet:

Fredag d. 2. december kl. 11 på Munkebo Bakke
Kerteminde Borgmester Kasper Ejsing Olesen vil erklære skibet åbent for leg.

Legeskibet er en realitet grundet: Munkebo Bakkes Venner, Virk og Gro Gruppen, Vikingemuseet Ladby og en stor indsats fra frivillige.

Dragehovedet sættes på legeskibet på Munkebo Bakke. Foto: Palle Hansborg-Sørensen
Tilmeld vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Østfyns Museer

Du er hermed tilmeldt!