Brændte teglsten blev allemandseje i slutningen af 1800-tallet, hvor bindingsværk måtte vige for mursten. Nu vil Østfyns Museer undersøge de østfynske teglværkers historie.

Plast – velsignelse eller forbandelse?
I oktober kommer Kulturarvsboxen til Nyborg med en udstilling, der stiller skarpt på både glæder og udfordringer ved plast.
Plast er alle steder. Det er blevet nærmest umuligt at klare en dagligdag uden at komme i kontakt med plast. Plast kom ind i hverdagen fra midten af 1800-tallet, og for alvor efter Anden Verdenskrig. Genstande af plast er derfor en både vigtig og betydelig del af vores kulturarv. I den aktuelle vandreudstilling i Kulturarvsboxen fortæller Østfyns Museer, sammen med en række øvrige fynske museer, om de ”velsignelser og forbandelser”, der er forbundet plast. Ikke mindst når den skal bevares for eftertiden!
Udstillingen ”Plast – velsignelse eller forbandelse” er den sidste i udstillingsrækken ”Fortiden i Fremtiden”, et projekt med fem vandreudstillinger, som viser værdien af at kombinere naturvidenskab og historie. Udstillingen er lavet i et samarbejde mellem Bevaringscenter Fyn, Museum Sydfyn, Marstal Søfartsmuseum, Øhavsmuseet Faaborg, Østfyns Museer og Langelands Museum.
Fra 8. oktober og frem til 27 oktober, kan alle besøge Kulturarvsboxen på P-pladsen ved Sinatur Hotel Storebælt. Der er gratis entré.
Udstillingsåbning er tirsdag d. 8. oktober kl. 14.00 – alle er velkomne.
Om Kulturarvsboxen
Kulturarvsboxen er et mobilt udstillingslokale, indrettet ganske som et traditionelt museum med montrer til genstande, plads til plancher med tekst og billeder, og en skærm med mulighed for at vise film. Containeren har solceller og er derfor selvforsynende med strøm til lys, klimastyring og anden elektronik.
Udstillingerne er nemme at udskifte og containeren er hurtig at flytte. Den kan dukke op hvor som helst, og det er kun fantasien, der sætter grænser! Boxen gør det derfor muligt at komme helt tæt på den nære kulturarv og sætte fokus på de gode fynske historier.
Kulturarv Fyn står bag Kulturarvsboxen, og projektet er støttet af Albanifonden.
10 meter langt maleri af Nørrebro udstillet på museum for første gang
Allan Ottes Nørrebro udtræk vises for første gang på museum, når det i disse måneder er en del af den anmelderroste udstilling Allan Otte & Ulrik Møller på Johannes Larsen Museet i Kerteminde.
Ledige stillinger: Søg nu og bliv en del af vores museumsteam
Hos Østfyns Museer er vi stolte af at skabe et inspirerende og engagerende arbejdsmiljø, hvor faglighed, samarbejde og udvikling er i fokus. Vi værdsætter vores medarbejdere og tilbyder en arbejdsplads med et stærkt fællesskab, hvor sociale arrangementer, vidensdeling...