YOUR CART

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

Otte-årige Luka bliver tronfølger for en weekend

Når Danehof 2022 fylder Nyborg i weekenden 12.-14. august 2022, får Luka Limkilde Pedersen en hovedrolle. Han skal spille rollen som kongesønnen Erik Menved, der følges med sin far og mor – kong Erik Klipping og dronning Agnes – ind i Nyborg. Når de ankommer i hestevogn, sætter det gang i festlighederne under den store middelalderfestival.

”Jeg glæder mig, for det er bare sjovt at spille teater”, siger otte-årige Luka, der til dagligt går i 1. klasse på Hunderupskolen i Odense. Han har allerede prøvet tøjet, som var højeste mode for tronarvinger i 1280’erne. Der er guldtråde i dragten, og det regnede Luka også med, at der var.

”Jeg ved, at prinsen blev konge allerede som 12-årig, fordi hans far blev dræbt i en stald, men jeg kunne ikke forestille mig, hvordan det er at være konge”, siger Luka, mens hans mor, Mette, korrigerer ham om mordet på kong Erik Klipping: ”Han blev dræbt i en lade”, siger hun.

Luka spiller håndbold, og en gang om ugen går han til teater på Teaterskolen Toppen i Odense. Her har han skullet spille en soldat, men han kan lige så godt lide rollespilsøvelserne.

Derhjemme efter skole kan han også godt finde på at lege teater sammen med sin mor og sin nye hund, xxx. Og så går han snart i vinketræning, så han er klar til at vinke som Erik Menved fra hestevognen til dig, der dukker op og er med til Danehof 2022.

Tilmeld vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Østfyns Museer

Du er hermed tilmeldt!