YOUR CART

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

Nyt nummer af Cartha på gaden

Et sikkert tegn på forårets komme er udgivelsen af museets årsskrift Cartha. Den nyeste udgave, der er nummer 43 i rækken, indeholder seks artikler.

Den første er en fortsættelse af den ”føljeton”, der indledtes sidst år, hvor to tidligere borgmestre i Kerteminde og Munkebo kommuner fortalte om deres borgmestertid. I år er det Else Møller, der beretter om sin karriere fra bondekone til borgmester. Med 36 år i Kerteminde Byråd er Else Møller den politiker, der uden sammenligning har haft den længste funktionstid.

Med den næste artikel er vi tilbage i den anden enden af historien. Malene Beck giver en oversigt over en af de største udgravningskampagner, museet har været involveret i. Baltic Pipe forbinder de norske, danske og polske gassystemer med en 900 km lang ledning, hvoraf en lille del passerer det østfynske område. Det gav anledning til en række arkæologiske undersøgelser, der bragte spændende fund i sit kølvand.

Englænderne modtages på torvet i Kerteminde i maj 1945

Preben Knudsen beretter om et utraditionelt venskab mellem lensbaron Juel Brockdorff på Scheelenborg og kunstmaleren Theodor Philipsen. For kunstmaleren indebar det mange ophold på baronens enemærker, hvor nogle af hans mest epokegørende værker blev til.

Kerteminde har nogle af landets ældste tingbøger, og de indeholder en mængde gode historier. Rasmus Falberg har fremdraget en række af de dramatiske episoder, der udspillede sig på byens skænkestuer i 1500- og 1600-tallet.

Museumsforeningens tidligere formand, Jørn Tvedskov, beretter i en erindringsartikel om sin opvækst i Kerteminde under besættelsen og i efterkrigstiden, og artikelrækken afsluttes med mindeord over maleren, grafikeren og keramikeren Ida Holm Mortensen, der på mange måder stod museet nær.

Derudover kan man læse en beretning om de mange aktiviteter i museets afdelinger i det forløbne år.

Årsskriftet bliver præsenteret torsdag den 16. maj kl. 15.30 på Johannes Larsen Museet. Her vil Else Møller fortælle om vejen fra bondekone til borgmester.

Cartha bliver uddelt til de 3000 medlemmer af Kerteminde Museumsforening. Desuden kan årbogen købes for 100 kr. i løssalg i museets butikker.

Billedtekst: Englænderne modtages på torvet i Kerteminde i maj 1945. Fra Jørn Tvedskovs artikel ”Barndom i 1940’ernes Kerteminde”. Foto: Kerteminde Byhistoriske Arkiv.

Læs flere nyheder fra Østfyns Museer:

Teglværkernes historie skal fortælles

Teglværkernes historie skal fortælles

Brændte teglsten blev allemandseje i slutningen af 1800-tallet, hvor bindingsværk måtte vige for mursten. Nu vil Østfyns Museer undersøge de østfynske teglværkers historie.

Ledige stillinger: Søg nu og bliv en del af vores museumsteam

Ledige stillinger: Søg nu og bliv en del af vores museumsteam

Hos Østfyns Museer er vi stolte af at skabe et inspirerende og engagerende arbejdsmiljø, hvor faglighed, samarbejde og udvikling er i fokus. Vi værdsætter vores medarbejdere og tilbyder en arbejdsplads med et stærkt fællesskab, hvor sociale arrangementer, vidensdeling...

Tilmeld vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Østfyns Museer

Du er hermed tilmeldt!