YOUR CART

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

Nyt designmærke klar til Kulturnatten

Nyborg Slots Dragtlaug har nu fået sit helt eget designermærke, som frem over vil pryde de historiske dragter. Designermærket er skabt for at fremhæve kvaliteten og arbejdet bag Dragtlaugets dragter. Dragtlauget lægger stor lidenskab bag dragternes historiske korrekthed, hvilket betyder, at materialerne udelukkende er nogle, som fandtes i middelalderen – f.eks. uld, hør og silke. Desuden bliver dragterne håndsyet, broderet og udsmykket efter datidens trend.

Inspiration til dragterne findes i historiske kilder som kalkmalerier, gravmæler, portrætter og regnskabsbøger, da de fortæller om mængden af indkøbt materiale.

Fremover vil det være nemt for gæster og publikum at spotte Dragtlaugets historisk korrekte dragter og vide, at disse er lavet efter bogen – og første gang, det er at se, er på fredag den 20. maj på Kulturnatten. Du kommer selvfølgelig også til at se dem, når der er Danehof fra 12.-14. august.

Designmærkerne er i øvrigt lavet af den lokale producent, Læderfar, som – naturligvis – har fremstillet alle 100 mærker i hånden.

Tilmeld vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Østfyns Museer

Du er hermed tilmeldt!