YOUR CART

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

Ladbykongen sætter alle sejl

Lørdag den 18. maj søsættes Ladbydragen, og Vikingemuseet Ladby inviterer til en festlig dag med masser af aktiviteter for hele familien. Der er gratis entré hele dagen.

Vikingemuseet Ladby slår atter dørene op til en begivenhedsrig dag med masser af aktiviteter, når det smukke vikingeskib Ladbydragen traditionen tro søsættes i Kerteminde Fjord. Museets mange frivillige står klar med gode historier og smukt håndværk.

Kom og hør, se, duft, mærk hvordan de gamle vikingehåndværk bringes til live. Det er også muligt at prøve kræfter med bueskydning, spydkast og stenkast – eller lave sin egen sennep. Hvis man vil blive klogere på vikingernes hverdag, så kan også prøve den nye familieaktivitet “Viking for en dag”.

”Det er efterhånden blevet en fast tradition, at vi i maj skyder sæsonen i gang med et åbent hus, hvor museets gæster på tværs af generationer kan opleve de spændende projekter, vi arbejder med her i Ladby. Vores dygtige frivillige er klar til at formidle masser af vikingehistorie, det er muligt at være ’viking for en dag’ – og så er det altid et særligt øjeblik, når Ladbydragen sættes i vandet,” siger Claus Frederik Sørensen, afdelingsleder ved Vikingemuseet Ladby.

Melder sulten sig, er det muligt at købe mad fra Urup Dam Oksens foodtruck. Der vil også være smagsprøver fra Kongens Fadebur. I museumsbutikken kan der købes kolde og varme drikkevarer samt is og slik.

Kl. 14.00 holder Borgmester Kasper Ejsing Olesen en tale ved bådebroen. Derefter søsættes vikingeskibet Ladbydragen – en præcis kopi af det krigsskib, hvori Ladbykongen blev gravlagt for 1100 år siden.

Dagen igennem vil der være fri entré til museet, og de besøgende kan derfor gå på opdagelse i gravhøjen, udstillingerne og landskabet ganske gratis.

Program for dagen:
Kl. 10-16: Vikingemuseet Ladby er åbent. Gratis adgang for alle.
Kl. 11-14: Mød de frivillige
Kl. 11-14: Bueskydning (25 kr.), spydkast og stenkast (gratis)
Kl. 11 og kl. 13: Gratis rundvisning
Kl. 14: Vikingeskibet Ladbydragen søsættes. T

Vel mødt til en festlig dag på Vikingemuseet Ladby.

Ladbydragen
Tilmeld vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Østfyns Museer

Du er hermed tilmeldt!