YOUR CART

Ingen varer i kurven.

Alle tiders jul
i Kerteminde
og omegn

Østfyns Museers juleudstilling på Toldboden 

12. november – 23. december

Onsdag-søndag kl. 13-17
GRATIS ENTRÉ

Juleudstilling på Toldboden i Kerteminde

Juleudstillingen ”Alle tiders jul i Kerteminde og omegn” på Toldboden vil fortælle om julens mange og spændende traditioner gennem tre historiske nedslag. Du kan opleve, hvordan julemiddagen har ændret form og indhold gennem tiderne, hvordan juletræet er blevet pyntet og hvilke gaver man har givet hinanden. Vi illustrerer julens skiftende tider med historisk opdækkede juleborde og pyntede juletræer.

 Juleerindringer fra både 1900 og midten af 1900-tallet fra området i og omkring Kerteminde er der også plads til samt julegenstande fra lokalarkiverne i kommunen, der fortæller om den helt særlige, kertemindske jul. Læs hvordan provst Charles Nedermark fra Kerteminde husker julen som den bør være: ”Barndoms jul – den var vidunderlig!”

 Tag børnene med og oplev den historiske jul i børnehøjde, når vi illustrerer forskellen på den fattige fiskerdreng Johannes’ jul og den rige købmandsdatter Maries juleaften, der begge levede omkring starten af 1900-tallet i Kerteminde. Hvad har de fået at spise og hvordan pyntede de træet? Det kan I alt sammen opleve på Toldbodens juleudstilling.

Ud over den historiske jul kan I også Perberkage-landskabet. Alle peberkagehusene indleveres af lokale, som har taget udfordringen op og bager smukke kreationer af historiske huse eller fantasifulde bygninger. Hvis du også ønsker at indlevere et peberkage hus og samtidig være med i konkurrence om lækre præmier, kan du læse mere her. 

Udstillingen på Toldboden har åbent fra d. 12. november onsdag-søndag kl. 13-17 til og med den 23. december og der er gratis entré.

Husk også, at vi juler i Høkeren hele december måned, hvor du kan erhverve masser af klassisk og smukt julepynt i halm, glas og stof.

    Tilmeld vores nyhedsbrev

    Tilmeld vores nyhedsbrev

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Østfyns Museer

    Du er hermed tilmeldt!