YOUR CART

Ingen varer i kurven.

Høkeren fylder 40 år

En god gammeldags ’blandet landhandel’ fylder rundt! I år kan en af Kertemindes hyggeligste butikker fejre 40 års jubilæum. Høkeren åbnede nemlig dørene den 17. juni 1983, og har siden været en fast del af det hyggelige kulturmiljø i Trollegade. Den runde dag fejres med høkerbajere og gode tilbud.

Festlig fejring fredag d. 16. juni
Høkeren tager forskud på festlighederne og fejrer det flotte jubilæum med en reception fredag d. 16. juni kl. 14.00, hvor alle er velkomne. Jonas Nielsen, formand for Kerteminde Cityforening, holder en jubilæumstale, og herefter serveres en kold høkerbajer og snacks bestående af sprøde rugstænger og fynsk rygeostsalat.
I dagens anledning vil der være gode tilbud i butikken.

Historien bag Høkeren
Museumsbutikken, ”Høkeren”, har til huse i en gammel 1700-tals bygning i Trollegade i Kerteminde, og i begyndelsen af 1900-tallet var der faktisk høkerforretning i ejendommen. Idéen om indretningen af en gammel krambod opstod i 1983 i anledning af Kerteminde Handelsstandsforenings 100-års jubilæum. I samarbejde med Handelsstandsforeningen, Kerteminde Museum, Kerteminde Kommuneskole og Kerteminde Kommune blev boden i Trollegade indrettet med originalt inventar fra nogle af de mange gamle forretninger, der i disse år blev nedlagt.

Kommunen stillede lokaler til rådighed, mens Handelsstandsforeningen var behjælpelig med administrationen og fremskaffelse af varer. Elever fra kommuneskolen passede boden, og kommunen støttede projektet økonomisk. Eleverne gav boden navnet “Høkeren”, hvis drift sidenhen helt overgik til Kerteminde Museer (i dag Østfyns Museer).

Spegesild, historisk legetøj, kurveflet og alt der imellem.
I dag er Høkeren både museumsbutik og en tidslomme til fortiden. Fra gulv til loft er butikken fyldt med alle mulige varer lige fra legetøj til spegesild. Kort sagt en rigtig gammeldags ’blandet landhandel’, der får én til at føle sig hensat til begyndelsen af 1900-tallet.

Høkeren holder åbent i sommermånederne juni, juli og august samt fra midt november og frem til jul.

Tilmeld vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Østfyns Museer

Du er hermed tilmeldt!