Lige nu kan man læse en ny artikel i Hjemmet om en af vores frivillige, Hanne Haugaard Sørensen. Artiklen sætter fokus på hendes engagement og fortæller historien om, hvordan hun som tidligere stewardesse vendte hjem til Kerteminde og blev en del af museet....

Danehof 2024 skudt i gang med bulder og brag
På trods af skybrud, torden og kraftig vind over det meste af Fyn blev årets Danehof Middelalderfestival åbnet med solskin og blå himmel. Allerede inden eftermiddagens store åbningsoptog summede den gamle kongeby af liv og glade gæster, og den store tilslutning lover godt for de næste to dages festival.
Til hvert Danehof udvælges en regent til at repræsentere festivalen, og i år er det Christian 2. og hans hustru Elisabeth af Habsburg, der har fået den store ære. Kongeparret kom til byen i den fine fruervogn trukket af to fjordheste, og efter et festligt optog igennem de pyntede gader, kunne historiker Kåre Johannesen byde regentparret velkommen på kongetribunen, hvorefter viceborgmester Michael Gertsen tog ordet, inden kongen selv talte til forsamlingen.
Dronningens kjole er syet i hånden af Nyborg Slots Dragtlaug, og det er en helt ny kjole, designet efter historiske forlæg. Kjolen består af ca. 10 meter ren silke og tilsvarende meter i hør, og blev først offentliggjort, da dronningen steg ud af vognen.
For første gang nogensinde var der italienske flagkastere til Danehof, og med festlige farver og rytmiske trommer fik de sat gang i festivalen. Der opstod lidt udfordringer med flagene under den kraftige blæst, men alt blev håndteret med et smil og applaus fra publikum. I dag var der også et riddershow på Turneringspladsen, hvor hollandske riddere demonstrerede, hvordan heste blev trænet i middelalderen. Her kom et par få dryp fra oven, men solen tittede heldigvis hurtigt frem igen. Fredagen sluttede af med en udsolgt historisk pubcrawl, hvor gæsterne kom med rundt til Nyborgs baggårde og fik gode fortællinger om ølkulturen i middelalderen.
Danehof fortsætter hele weekenden i Nyborg, og her bliver der rig mulighed for at se de italienske flagkastere, ridderturneringer med både lanser og køller, musik og gøgl og masser af anden underholdning. Der er også både hestevognskørsel, bueskydning og så er der foredrag og koncerter i Vor Frue Kirke samt workshops, værksteder og skattejagt for børn.
Program lørdag d. 6. juli
Program søndag d. 7. juli

Mange kreative bud på Nyborgs kongelige historie
Jubilæumskonkurrencen er nu afsluttet, men det varer lidt, inden spændingen kan udløses. Juryen skal nu votere og finde de tre vindere, som bliver udråbt ved et festligt arrangement den 10. juni. I 2025 kan Nyborg fejre 500-års jubilæum som residensstad, og i den...
Nostalgisk tidsrejse for borgere med demens
Med udgangspunkt i Almas Hus i Ørbæk tilbyder Østfyns Museer oplevelser for demente og deres pårørende under demensugen 2025. Som noget helt særligt inviteres der i samarbejde med Danmarks Jernbanemuseum på en historisk busrejse i lokalområdet med veteranbus.