YOUR CART

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

Cartha 2022/23: Østfyns Museers årsskrift (Kerteminde)

Hvert år i maj udgives årsskriftet for Østfyns Museer, Cartha. Den nyeste udgave indeholder fem artikler, hvor de to er skrevet af tidligere borgmestre i Kerteminde og Munkebo kommuner.

Borgmestre i erindringen: Jacob Dauerhøj og Palle Hansborg-Sørensen 

Jacob Dauerhøj fortæller i ”Sådan var det i 90’erne” om sin borgmestertid i Kerteminde. Om begivenhederne i 1991, da han som nyvalgt byrådsmedlem helt uventet blev ny borgmester. Om de sager, der prægede den lokale debat i 1990’erne, og om de mange oplevelser som borgmester, kulminerende med regentbesøget i 2000.

Palle Hansborg-Sørensen beretter om et langt liv i politik, hele 36 år som medlem af kommunalbestyrelse og 20 år som borgmester. I 1989 overtog han borgmesterposten i Munkebo, og beholdt den indtil Munkebos indlemmelse i den nye storkommune i 2007. Derefter fortsatte han som borgmester i Kerteminde indtil udgangen af 2009 og efterfølgende som menigt byrådsmedlem.  I artiklen fortæller han om at være borgmester i en kommune, der er domineret af en enkelt arbejdsplads, og om forskelle på stå i spidsen for en lille og en større kommune.

Uudforskede sider af Alhed Larsen samt det kunstneriske hjem

 Årbogens næste to artikler har Johannes Larsen Museet som omdrejningspunkt. Malene Linell Ipsen, der var medforfatter til sidste års store biografi om Alhed Larsen, fremdrager her et par spændende historier om den unge Alhed, som der ikke blev plads til i bogen. Museets leder, Jeppe Priess Gersbøll, fortæller derefter om den transformation, der er sket med Johannes Larsens værksted, og de tanker, der ligger bag tilbageføringen og indretningen af atelieret.

Planlægning af kulturarv: Kurt Risskov Sørensens bidrag til fremtidig udvikling

 Sidste artikel i rækken er Kurt Risskov Sørensens beretning om ét af museets vigtige arbejdsområder, den fysiske planlægning. Med ”Kulturarvsmasterplan for Kerteminde Kommune” har museet givet et bud på, hvilke af kommunens mange værdifulde kulturmiljøer, der bør prioriteres i den fremtidige planlægning.

Derudover kan man læse en beretning om de mange aktiviteter i museets afdelinger i det forløbne år.

Cartha bliver uddelt til de 3000 medlemmer af Kerteminde Museumsforening. Desuden kan årbogen købes for 100 kr. i løssalg i museets butikker eller i vores webshop.

Èn af artiklerne i årets Cartha handler om Johannes Larsens atelier, kaldet Værkstedet. Her ses kunstneren sammen med barnebarnet Thora, ca. 1947.

Læs seneste nyheder fra Østfyns Museer:

Tilmeld vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Østfyns Museer

Du er hermed tilmeldt!