YOUR CART

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

Besparelser på Østfyns Museer

Østfyns Museer, der blandt andet omfatter Johannes Larsen Museet, Vikingemuseet Ladby og Nyborg Slot, fik – på trods af flotte besøgstal i 2023 – et underskud på den ordinære drift på 271.000 kr. Dermed står museet for andet år i træk i en situation, hvor besparelser er nødvendige.

Hele 152.500 gæster besøgte samlet set Østfyns Museers afdelinger i 2023, og gæstetilfredsheden var meget høj. Desværre bød 2023 også på inflationen og merudgifter til løstansat personale, hvilket påvirkede driftsresultatet negativt og resulterede i et underskud på 271.000 kr.

I første kvartal af 2024 er der kommet flere udgifter til, hvor især de markante lønstigninger som konsekvens af overenskomstforhandlingerne spiller ind. Men også merudgifter til drift/forbrug og prisstigninger på essentielle Microsoft-licenser betyder, at en budgettilpasning har været nødvendig.

Østfyns Museers bestyrelse og ledelse har derfor udmøntet en besparelse på driften på omkring 1 mio. kroner samt mindre tilpasninger på projektfronten.

Konkrete tiltag
De varslede besvarelser har desværre konsekvenser for antallet af ansatte, da størstedelen af museets udgifter går til løn. Med beklagelse har museet derfor måttet opsige fire medarbejdere (heraf tre deltidsansatte), mens enkelte andre medarbejdere fremover vil varetage nye funktioner. Besparelsen på driften svarer til godt to årsværk. Desuden sker der en tilpasning i størrelsesordenen på et årsværk i forhold til projekter.

Besparelserne rammer alle museets afdelinger, og det bliver desværre også nødvendigt at foretage en reduktion i museets aktiviteter. Helt konkret betyder det f.eks., at Vikingemuseet Ladby fra og med 2025 vil holde lukket i januar. Østfyns Museer stopper også med at lave udstillinger og aktiviteter på Toldboden i Kerteminde. Sommerens udstilling ”Made in Kerteminde & Omegn” bliver dermed den sidste udstilling på Toldboden fra museets hånd.

Østfyns Museer havde i 2023 samlet set 53 årsværk på lønningslisten.

Årsregnskab 2023

Tilmeld vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Østfyns Museer

Du er hermed tilmeldt!