YOUR CART

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

Alle tiders jul i Kerteminde og omegn

Udtrykket ’jul som i gamle dage’ kommer til live med Toldbodens store juleudstilling. Her kan du nemlig opleve, hvordan julebordet, juletræspynten og julegaverne har skiftet udtryk gennem tiden. Det hele krydres med den særlige duft af jul fra Kertemindes første peberkageby – bagt af byens borgere.

Alle tiders jul i Kerteminde og omegn fortæller om julens mange og spændende traditioner gennem tre historiske nedslag. Du kan se, hvordan julemiddagen har ændret form og indhold, hvordan juletræet er blevet pyntet – og hvilke gaver man har foræret til hinanden.

Alt dette tager udgangspunkt i spændende erindringer fra Kerteminde, og der er fundet udvalgte julegenstande fra kommunens lokalarkiver, der fortæller historier om jul i byen om omegnen.

Også for børn
Den historiske jul kan også opleves i børnehøjde. Der er nemlig stor forskel på, hvordan den fattige fiskerdreng Johannes i starten af 1900-tallet fejrede jul – sammenlignet med den rige købmandsdatter Maries juleaften. Se hvad de har fået at spise, og hvordan de pyntede træet.
 
Ud over den historiske jul kan du også for første gang nyde en peberkageby i Kerteminde. Peberkagehusene er indleveret af lokale, og der er flere præmier på spil til de flotteste og mest fantasifulde huse. Alle gæster kan stemme på deres favorit peberkagehus, og dermed være med til at bestemme, hvem der skal vinde.

Udstillingsåbning med Borgmesteren

Alle tiders jul i Kerteminde og omegn åbnes d. 11. november kl. 14.00 af Borgmester Kasper Ejsing Olesen. Museet byder på lidt forfriskninger – hvorefter det er muligt at gå på opdagelse i den historiske jul.

Udstillingen kan ses onsdag-søndag kl. 13-17, fra d. 12. november til og med den 23. december.
Der er gratis entré for alle.

Tilmeld vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Østfyns Museer

Du er hermed tilmeldt!