YOUR CART

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

Åbent atelier med Jens Gregersen er en stor succes

I månederne op til åbningen af sommerens nye særudstilling med naturskildrerne Jens Gregersen og Lars Jonsson har det været muligt at komme helt tæt på den ene af kunstnerne.

Siden marts har Jens Gregersen flere gange gæstet Johannes Larsen Museet, hvor han har arbejdet i åbent atelier på to store værker til sommerens udstilling “NÆRVÆR Lars Jonsson & Jens Gregersen”.

Besøg der ikke er uden betydning for Jens Gregersen, der udtaler følgende om at male i det åbne atelier på Johannes Larsen Museet:

“Det betyder meget at få lov til at male omgivet af Johannes Larsens malerier, som har været en stor inspiration for mig. Det har kolossal betydning for mig, for jeg har været her så meget, og den tillid, jeg har mødt her, har været fantastisk. Stedet har en helt særlig atmosfære, der gør det meget, meget rart at være her”.

Jens Gregersen på Johannes Larsen Museet. Maj, 2024. Foto: Camilla Østergaard Lupila

Et levende museum

Det åbne atelier på Johannes Larsen Museet er ikke bare et sted, hvor kunst skabes. Det er et levende udstillingssal, beliggende i de mest fantastiske omgivelser, der inspirerer til kreativitet.

“For mig er det godt at male her på museet. Og så føler jeg mig velkommen her”, udtaler Jens Gregersen.

Museumsinspektør på Johannes Larsen Museet Anna Steengaard Nielsen fortæller, at museet med åbent atelier ønsker at give gæsterne en fornemmelse af et levende museum – et arbejdende museum. Det giver museumsgæsterne mulighed for at se kunstneriske arbejdsprocesser samt at møde kunstnerne, der er aktuelle for museets særudstillinger.

“Vi får mange nysgerrige museumsgæster, og det er vi rigtig glade for. Vi oplever, at folk har spørgsmål og følger med og er interesserede”, udtaler Anna Steengaard Nielsen.

Mange har lagt vejen forbi Jens Gregersens åbne atelier

Museumsgæsterne stiller mange forskellige spørgsmål, som spænder fra kunst og maleteknikker til specifikke fuglearter og valg af farver.

“Jeg har det fint med at der så kommer folk og taler, mens jeg arbejder”, siger Jens Gregersen og fortæller, at han nyder at besvare gæsternes spørgsmål. ”Det giver mig mulighed for at dele min viden og passion for både kunst og natur”, siger Jens Gregersen, som ofte oplever, at disse samtaler fører til dybere diskussioner om kunstens rolle i at bevare naturens skønhed. Dette gør hvert besøg unikt og berigende for både kunstneren og hans publikum.

Udover dét har der også været mange nysgerrige gæster, der har ønsket at købe de  mindre værker eller/og skitser, men Jens Gregersen måtte desværre meddele de besøgende, at værkerne allerede var solgt.

Herunder ses de andre værker, som Jens Gregersen blandt andet også arbejder på, når han gæster Johannes Larsen Museet til åbent atelier.

Værker af Jens Gregersen. Maj 2024. Foto: Camilla Østergaard Lupila

Jens Gregersen fremviser skitsen til det store værk med skarverne. Kompositionen er genkendelig, og der ses en tydelig sammenhæng mellem skitsen og værket. Selvom Jens Gregersen fortæller, at han ikke behøver skitserne, fordi han har det fuldstændig på rygmarven, kan han alligevel ikke helt lade være med at arbejde lidt på skitsen, mens han viser den frem.

Jens Gregersens notesbog med skitser til skarv-værket. Maj 2024. Foto: Camilla Østergaard Lupila

Et livslangt kærlighedsforhold til fuglene

Værkerne, som Jens Gregersen arbejder på, er malerier af vadefugle og skarver. Begge er fugle, som betyder meget for Jens. Om skarven udtaler han:

“Jeg har arbejdet med dem nærmest som biolog. Og derfor er jeg ret meget inde i det. Det er hæftet meget til mig – dét med skarven”. Jens Gregersens fascination og viden om skarverne stråler igennem hans kunst, hvor hvert penselstrøg vidner om hans tætte forhold til fuglene. Jens Gregersen forklarer entusiastisk om livscyklussen i skarvkolonien og påpeger detaljer i maleriet: “Der er nogen her, der har unger i rederne. Den måde, jeg maler dem på, kan man se, hvor de er i deres ynglecyklus”.

Jens Gregersens begejstring for fugle startede tidligt. Som barn tog Jens Gregersen ofte ikke i skole. I stedet brugte han tiden på at tegne fugle og har derfor udviklet en dyb forståelse for fuglenes adfærd.

“Jeg sad derhjemme og tegnede fuglemotiver, som en del af at lære fuglen at kende”. 

I Jens Gregersens seneste anmelderroste bog ”Fugleliv” kan  man læse mere om hans kunstnerliv. Ved brug af ord og billeder fortæller han om, hvad – og hvem – der har inspireret ham. Læs mere her.

Mød Jens Gregersen

Har du lyst til at møde Jens Gregersen til en snak og til at se ham udføre sin magi på lærredet, så besøg Johannes Larsen Museet 4.-6. juni. Det er gratis, når entréen er betalt.



Anlægslov for Nyborg Slot

Anlægslov for Nyborg Slot

Lovforslaget skal sikre retsgrundlaget for at gennemføre projektet vedrørende fortidsmindet Nyborg Slot på Slotsholmen i Nyborg. Et stort byggeprojekt der har været på tegnebrættet i mange år.

Tilmeld vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Østfyns Museer

Du er hermed tilmeldt!