Brændte teglsten blev allemandseje i slutningen af 1800-tallet, hvor bindingsværk måtte vige for mursten. Nu vil Østfyns Museer undersøge de østfynske teglværkers historie.

4000 år gammelt fund
Østfyns Museer har fået foræret et spændende arkæologisk fund, som bidrager til forskningen i den fynske bondestenlader.
En dag i maj 1957 hakkede Poul Hansen roer på en mark nord for Ullerslev ned mod Kauslunde å. Han havde øjnene med sig og fandt denne smukke og velbevarede fladehuggede pilespids, som han de sidste 66 år har passet godt på.
Poul syntes dog at pilespidsen skulle hjem til Fyn. Derfor var han i sidste uge sammen med sin familie i Ladby for at aflevere det fine fund til Østfyns Museer.
Nu er pilespidsen blevet registreret og indgår i museets samling. Den fladehuggede pilespids er fra den sidste del af bondestenalderen mellem 2400 og 1800 f.Kr. Den måler blot 3,7 cm i længden og er et eksempel på, hvor dygtige flintsmedene var i de sidste århundreder af bondestenalderen.
Sammen med en række andre fund af flintredskaber fortæller pilespidsen at området omkring Flødstrup sø nord for Ullerslev var et attraktivt sted at bo i stenalderen.
Tak til Poul for pilespidsen og historien om hvor og hvordan, den blev fundet.


Læs seneste nyheder fra Vikingemuseet Ladby:
10 meter langt maleri af Nørrebro udstillet på museum for første gang
Allan Ottes Nørrebro udtræk vises for første gang på museum, når det i disse måneder er en del af den anmelderroste udstilling Allan Otte & Ulrik Møller på Johannes Larsen Museet i Kerteminde.
Ledige stillinger: Søg nu og bliv en del af vores museumsteam
Hos Østfyns Museer er vi stolte af at skabe et inspirerende og engagerende arbejdsmiljø, hvor faglighed, samarbejde og udvikling er i fokus. Vi værdsætter vores medarbejdere og tilbyder en arbejdsplads med et stærkt fællesskab, hvor sociale arrangementer, vidensdeling...