YOUR CART

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

3 fyraftensforedrag i Nyborg

Vi er klar med tre nye fyraftensforedrag i efteråret. Du kan høre mere om kogestensgruber i Langeskov, humanisme i renæssancen og hvad udgravninger fortæller om Nyborgs bys ældste historie.

På Østfyns Museer brænder vi for historien og kulturarven – det er jo derfor vi arbejder på et museum. Vi inviterer derfor endnu en gang til fyraftensforedrag i efteråret 2024. Det er tre onsdage i september, oktober og november, og det foregår på Tinghuset (Stendamsgade 9) i Nyborg.

Alle foredrag starter kl. 17.00 og varer ca. en time.
En billet koster 50 kr. men medlemmer af Nyborg Museumsforening har gratis adgang (tilmelding dog nødvendig grundet begrænset plads).

Programmet er (klik på titel for billetsalg):

Fyraftensforedrag: Fortid med ild i

18. september kl. 17

Hvad blev kogestensgruber fra Langeskovs bronzealder brugt til? Kom og hør resultatet af vores forløbne analyse af de udgravede kogestensgruber fra Langeskov.
Foredragsholder: Museumsinspektør Christoffer Pelle Hagelquist

Fyraftensforedrag: Aber og humanisme i renæssancen

30. oktober kl. 17

Hvad var renæssancehumanisme? Var den berygtede Christian 2. (”Tyran”) i virkeligheden humanist? Og hvilken roller spiller aber i den sammenhæng?
Foredragsholder: Museumsinspektør Troels Malthe Borch

Fyraftensforedrag: Nyborg bys ældste historie

27. november kl. 17

Nyborgs historie går over 800 år tilbage i historien. Claus Frederik Sørensen, som er middelalderarkæolog, har selv stået i mange huller i jorden i Nyborg og er klar til at fortælle om de nyeste opdagelser.

Billede: Arkæolog Christoffer Pelle Hagelquist ved udgravning. Foto: Østfyns Museer

Ulrik Møller og Allan Otte i kunstnerisk dialog på Johannes Larsen Museet

Ulrik Møller og Allan Otte i kunstnerisk dialog på Johannes Larsen Museet

Oplev to spændende danske landskabsmalere i samspil, når Ulrik Møller og Allan Otte sætter hinanden stævne på Johannes Larsen Museet i Kerteminde. Udstillingen kredser om det moderne natursyn på både landskabet og landbruget og byder blandt andet på helt nye værker af begge kunstnere.

Tilmeld vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Østfyns Museer

Du er hermed tilmeldt!