Kulturarvsmasterplan - For Nyborg og Kongernes Østfyn

Inkl. moms

AF ØSTFYNS MUSEER OG NYBORG KOMMUNE. 2019. 172 SIDER

Levering inden for 1-3 hverdage

Kulturarvmasterplanen for Nyborg og kongernes Østfyn beskriver, hvordan kulturarven i det fynske byrum kan bevares, udvikles og tydeliggøres med udgangspunkt i hovedfortællingen om Nyborg som Danmarks Riges Hjerte.
I bogen beskrives og forklares de vigtigste kulturmiljøer, bygninger, forløb og fortællinger ved hjælp af begreberne Sværdet, Ordet og Vejen, men planen indeholder også konkrete indsatsområder og anbefalinger. Metoden er nyskabende ved både at have et langtidsperspektiv på 50 år og samtidig være et fleksibelt værktøj, der kan indarbejde fremtidige udviklinger, vi ikke kender i dag.
Samtidig er Kulturarvsmasterplanen spændende historielæsning om byens fysiske rum.
Planen giver et solidt fundament for kulturarvsarbejdet i Nyborg og omegn de kommende årtier, men har også til formål at give byens borgere en endnu større interesse for kulturarven i deres helt unikke by.
Kulturarvsmasterplanen er udarbejdet i et samarbejde mellem Slots- og Kulturstyrelsen, Østfyns Museer og Nyborg Kommune.
“Forfatterne øser af en omfattende og stor viden, overblik og visioner (…) Spændende og indbydende læsning for alle, og et vægtigt redskab i bevaringen og udviklingen af Nyborg (…) Min begejstring kan vist ikke skjules, og jeg tænker på: hvad kunne der ikke undgås af fejlgreb, hvis alle kommuner gjorde ligeså! Og hvor kunne vi gå rundt i spændende og smukke byer!” Marianne Weigel, Historisk Samfund for Fyn – Årbog 2019.