YOUR CART

Ingen varer i kurven.

Vælg en side
Hjem » Shop » 1917 – EN NY TID

1917 – EN NY TID

168,00 kr.

AF JOHANNES LARSEN MUSEET. 2017. 173 SIDER.

Udgivet i anledning af udstillingen 1917 EN NY TID på Johannes Larsen Museet.

Mens Første Verdenskrig rasede, og Europa stod i flammer, indviede kunstnerparret Alhed og Johannes Larsen i 1917 deres store, nye atelierbygning. I sig selv et indirekte resultat af krigen og den højkonjunktur, som krigen bragte med sig, og som i høj grad også kom kunstlivet til gode.

I deres hjem på Møllebakken i Kerteminde skabte kunstnerparret et af tidens centrale mødesteder for kunst og kultur. Her mødtes periodens store kulturpersonligheder: Axel Salto, Poul Henningsen (PH), Harald Giersing, Otto Gelsted og mange flere, og et avantgarde-kulturtidsskrift, Klingen, så dagens lys.

Kunsten blomstrede i krigens skygge. En ny verdensorden var under heftig debat, og kunstnere i hele Europa krydsede klinger og grupperede sig som futurister, kubister, dadaister, ekspressionister …
I denne rigt illustrerede bog får tidens kunstnere stemme, og epoken sættes ind i en historisk og kunsthistorisk sammenhæng med righoldige eksempler fra tidsskriftet Klingen.

“et lækkert og seksstjernet katalog med en masse fortællinger om kunstnerne, filosofien og samtiden”, Malene Birkelund, Fyens Stiftstidende.

Relaterede varer

Tilmeld vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Østfyns Museer

Du er hermed tilmeldt!