YOUR CART

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

Udflugt til Vejen
og omegn

Torsdag den 25. august

Kerteminde Museumsforening inviterer foreningens medlemmer til den traditionelle udflugt til 3 spændende museer/lokaliteter i og omkring Vejen.

Vi skal besøge Vejen Kunstmuseum, som siden 2019 har været lukket grundet en udvidelse og renovering af museet. Det betyder helt nye og spændende rammer for museets enestående samling af dansk symbolisme fra perioden omkring det 19. århundredes slutning. Museet blev grundlagt i 1924 som ramme om billedhuggeren og keramikeren Niels Hansen Jacobsens livsværk. Senere opbyggedes en samling af hovedværker af hans bekendte som tegneren og maleren Jens Lund, samt malerne Ejnar Nielsen, Axel Hou, Anna E. Munch og mange andre. Museet har også en stor og spændende keramiksamling. Besøget på Vejen Museum er dog betinget af, at museet som forventer genåbner sommeren 2022.

Vi skal også besøge ”Danmarks mest særprægede museum” – Wellings Landsbymuseum, som ligger ca. 15 minutters kørsel fra Vejen. Wellings Lands-bymuseum er et stykke unik kultur, hvor man kan gå på opdagelse i en hel landsby fra omkring år 1900. Søren Welling, der egenhændigt har bygget museet, var samler hele sit liv, og der er under opførelse af museet kun anvendt genbrugsmaterialer, som han selv har indsamlet. Byggeriet tog sin begyndelse i 1973 og fortsatte indtil Welling´s død i 1996. Søren Welling brugte ikke arkitekt, og søgte ikke om byggetilladelse. Hans filosofi var “Det er lettere at få tilgivelse end tilladelse” Dette forhold er dog bragt i orden. Landsbyen er bygget som små huse, og man finder skolestue, købmand, frisør, posthus, karlekammer, soveværelse, stuer fra klunketiden og meget, meget mere. Helt speciel er kirken, der i nyere tid har været anvendt i forbindelse med vielser. 

Den medbragte frokost indtages i Skibelund Krat. Vi håber naturligvis på godt vejr, så vi kan sidde midt i naturen, hvor vi både skal høre lidt om stedets spændende historie, ligesom der bliver tid til en gåtur rundt blandt de 22 opstillede mindesten. Stedet blev anlagt i 1865 som en national møde- og festplads og er således et markant sted i relation til Sønderjyllands genforening med Danmark.

Det praktiske

Afgang fra Kerteminde (P-plads v/Johannes Larsen Museet) kl. 8, hjemkomst ca. kl. 17. Mulighed for påstigning i Odense (samkørselsplads Ørbækvej/Østre Ringvej). Nærmere besked herom efter vi har modtaget tilmeldinger.
Pris for deltagelse: 400 kr. (transport, entréer og introer (2 museer), formiddags- og eftermiddagskaffe).
Max. 100 deltagere. Tilmelding og betaling skal ske HER.
Der udsendes mail om arrangementet umiddelbart før, der åbnes for tilmelding til turen.

Med venlig hilsen
Kerteminde Museumsforening

    Tilmeld vores nyhedsbrev

    Tilmeld vores nyhedsbrev

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Østfyns Museer

    Du er hermed tilmeldt!