YOUR CART

Ingen varer i kurven.

Vælg en side

Demensvenlig kultur: små justeringer med stor betydning

Hvordan skaber vi et inkluderende kulturliv for mennesker med demens?”

Dette spørgsmål blev stillet under en paneldebat ved Kulturmødet Mors den 22. august, hvor Nicolai Knudsen, museumsinspektør hos Østfyns Museer, delte sine erfaringer fra arbejdet med demensvenlige kulturevents i Nyborg. Sammen med andre eksperter og pårørende blev der sat fokus på, hvordan kulturlivet kan blive mere inkluderende for mennesker med demens.

Små justeringer med stor effekt

Nicolai Knudsen, som har stået i spidsen for at tilpasse store begivenheder som Danehof og Jul i den gamle Kongeby i Nyborg, påpegede i sin præsentation, at selv små tilpasninger kan gøre en enorm forskel for demensramte borgere.

I sin præsentation fremhævede Nicolai også vigtigheden af at indgå lokale partnerskaber i arbejdet med at skabe en demensvenlig kultur. Ved at samarbejde på tværs af forskellige aktører kan man sikre, at kulturoplevelser bliver tilgængelige for alle. Dette er afgørende for at skabe en kultur, hvor alle føler sig inkluderet og velkomne.

Paneldebatten bød på flere indsigtsfulde perspektiver. Linda Nørgaard Andersen, vicedirektør på Arbejdermuseet, og Mona, en kulturbruger og pårørende til en borger med demens, delte også deres oplevelser og tanker. Samtalen blev modereret af Hanne Jensen fra Praksisperspektiv.dk, som styrede diskussionen om både udfordringerne og de mange muligheder, der findes for at skabe et mere inkluderende kulturliv.

Kulturmødet Mors: Et samlingssted for samtalen om kunst og kultur

Kulturmødet Mors er Danmarks største samlingssted for samtaler om kunst og kultur. Med over 500 arrangementer fordelt på mere end 25 scener samles tusindvis af mennesker hvert år for at diskutere og opleve kultur i alle dens former. Debatten om demensvenlig kultur er et vigtigt skridt mod at skabe et samfund, hvor alle har mulighed for at deltage i og nyde kulturlivet.

Ønsker du at vide mere om paneldebatten, kan du finde yderligere information på Kulturmødet Mors’ hjemmeside.

Teglværkernes historie skal fortælles

Teglværkernes historie skal fortælles

Brændte teglsten blev allemandseje i slutningen af 1800-tallet, hvor bindingsværk måtte vige for mursten. Nu vil Østfyns Museer undersøge de østfynske teglværkers historie.

Ledige stillinger: Søg nu og bliv en del af vores museumsteam

Ledige stillinger: Søg nu og bliv en del af vores museumsteam

Hos Østfyns Museer er vi stolte af at skabe et inspirerende og engagerende arbejdsmiljø, hvor faglighed, samarbejde og udvikling er i fokus. Vi værdsætter vores medarbejdere og tilbyder en arbejdsplads med et stærkt fællesskab, hvor sociale arrangementer, vidensdeling...

Tilmeld vores nyhedsbrev

Tilmeld vores nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag seneste nyt fra Østfyns Museer

Du er hermed tilmeldt!