fbpx
Christels lille pige ordner hår

Christels lille pige ordner hår

Plakater & Kunstkort, Kunstkort
15,00 DKK
Inkl. moms

Mål: 10 cm X 15 cm (A6)

Postkort som også kan bruges til indramning.

Kan også købes i museumsbutikken på Farvergården.

Levering inden for 1-3 hverdage

Postkortet illustrere to lille piger hvor den ene ordner den andens hår . Tegningen på postkortet er oprindeligt fra en serie tegninger kaldt Christels små piger fra 1949. Tegnet af tegneren Christel.

Tegneren Christel

Christel blev født i 1919 på Østerbro. Efter folkeskolen startede Christel på Tegne- og kunstindustriskolen. Der var hun dog kun i en kort periode, da hun allerede tidligt kunne sælge sine tegninger, hvilket ikke var velset på skolen.

Da Christel var 15 år fik hun kontakt med det daværende Søndags-BT, i dag Søndag, for at vise sine tegninger frem. Søndags-BT ville dog ikke i første omgang printe hendes tegninger, og det var først i 1938, altså fire år senere, at Christel fik sin første tegning i ugebladet. Forholdet mellem Søndags-BT og Christel endte med at blive et livslangt ansættelsesforhold. Selv de sidste år af Christels liv, hvor hun lå med brystkræft,  leverede hun tegninger til Søndags-BT.

Christels tegninger og særlige stil blev meget populær igennem 1940’erne, 50’erne og 60’erne. Udover Søndags-BT var hendes tegninger også på havregrynspakker, Femina og ikke mindst mange pigeværelser.