fbpx
Christels lille pige med Chokoladeæske

Christels lille pige med Chokoladeæske

Plakater & Kunstkort, Kunstkort
15,00 DKK
Inkl. moms

Mål: 10 cm X 15 cm (A6)

Postkort som også kan bruges til indramning.

Kan også købes i museumsbutikken på Farvergården.

Levering inden for 1-3 hverdage

Postkortet illustrerer en lille pige med en lækker æske chokolade. Tegningen på postkortet er oprindeligt fra en serie tegninger kaldt Christels små piger fra 1949. Tegnet af Christel.

Tegneren Christel

Christel blev født i 1919 på Østerbro. Efter folkeskolen startede Christel på Tegne- og kunstindustriskolen. Der var hun dog kun i en kort periode, da hun allerede tidligt kunne sælge sine tegninger, hvilket ikke var velset på skolen.

Da Christel var 15 år fik hun kontakt med det daværende Søndags-BT, i dag Søndag, for at vise sine tegninger frem. Søndags-BT ville dog ikke i første omgang printe hendes tegninger, og det var først i 1938, altså fire år senere, at Christel fik sin første tegning i ugebladet. Forholdet mellem Søndags-BT og Christel endte med at blive et livslangt ansættelsesforhold. Selv de sidste år af Christels liv, hvor hun lå med brystkræft,  leverede hun tegninger til Søndags-BT.

Christels tegninger og særlige stil blev meget populær igennem 1940’erne, 50’erne og 60’erne. Udover Søndags-BT var hendes tegninger også på havregrynspakker, Femina og ikke mindst mange pigeværelser.