Klar blaa luft, let bris fra N

Bøger, om kunst
298,00 DKK
Inkl. moms

DAGBØGER FRA FUGLEEKSPEDITIONEN TIL GRØNLAND I 1925. AF MALENE LINELL IPSEN, THEIS VALLØ MADSEN OG JENS GREGERSEN.

Levering inden for 1-3 hverdage

Johannes Larsen var allerede en anerkendt fugle- og naturmaler, da han i sommeren 1925 deltog i vekselerer og ornitolog Eiler Lehn Schiølers fugleekspedition til Grønland for at arbejde på illustrationer til Lehn Schiølers ambitiøse bogværk, Danmarks Fugle. På turen fyldte kunstneren ti dagbøger med tekst og tegninger, som her udgives for første gang. Ud over at tegne et billede af datidens grønlandske samfund giver de et interessant indblik i hverdagen ombord på ekspeditionsskibet.
Dagbogssteksterne er transskriberet og kommenteret af museumsinspektør ved Johannes Larsen Museet, Malene Linell Ipsen. De er suppleret med fyldige uddrag af den beretning, som en af de medrejsende, tegner og konservator Henning Scheel udgav efter hjemkomsten. Johannes var kendt som et privat menneske, men gennem Scheels iagttagelser kommer vi tættere på, hvem han var – også i festligt lag – ligesom dagbøgerne giver en dybere forståelse af hans sansninger og personlighed. Bogen indledes af kunsthistorikeren Theis Vallø Madsen, som introducerer Larsens liv og virke, mens tegner og fuglekender Jens Gregersen sætter ekspeditionen i relation til andre af den tids arktiske opdagelsesrejser og dykker ned i deltagernes oplevelser med faunaen og floraen.
Bogen er rigt illustreret med Johannes Larsens dagbogsskitser, akvareller, tuschtegninger, træsnit og malerier samt et udvalg af kunstnerens plancher til bogen Danmarks Fugle.

“En mand af få ord, men med en formidabel pen”, Arne Mariager, Avisen Danmark.
“Det er til at blive glad i låget af lune fynske Larsens løsgående energi”, Erik Steffensen, Weekendavisen.
“Pragtværk … fornem kilde til dansk kunsthistorie”, Svend Novrup, kjavis.dk.
**** “Bogen er fyldt med flotte, og godt gengivne tegninger af fugle og situationer på rejsen, somer med til at gøre bogen læseværdig. Og ud af det hele bliver der samtidigt tegnet et fint portræt af fuglemalerens væsen”.  Troels Laursen, Nordjyske Stiftstidende.
“Ud over turens strabadser, livet ombord på ekspeditionsskibet – med søpapegøjefrikadeller og lokalbefolkningens nysgerrighed – og ikke mindst flotte tegninger, får man som læser også et fint indblik i fuglemalerens tanker og oplevelser”, Troels Laursen, Magasinet Kunst.
“Et stærkt indblik i Johannes Larsens arbejdsprocesser (…) Der er tale om intet mindre end et kæmpeværk”, Fra Limfjordens bredder.
“En pragtbog, som giver en enestående mulighed for at forstå kunstnerens liv og værk”, Natur & Miljø.
“Fyldt med fine detaljer og mange oplysninger, smukke illustrationer og beskrivelsen fotografier”, Kunstavisen.
“Fornemt bogværk”, Sermitsiaq.