Det store Vadehav – mellem natur og mennesker

Bog om natur
299,00 DKK
Inkl. moms

I denne bog beskriver naturkunstneren Jens Gregersen i tekst og billeder Vadehavets natur og kultur, fra hollandske Den Helder i syd til Blåvands Huk i nord.

Skrevet af  Jens Gregersen – tegner, maler og forfatter.
Gads Forlag
238 sider

Levering inden for 1-3 hverdage
I Vadehavet samles millioner af fugle hvert år, og her møder man for alvor den uafklarede overgang mellem hav og land. Hele denne vestkyst er en fugleflugtslinje og et landskab præget af vand, lys og luft. Det er en helhed, der aldrig er i ro, og som til stadighed formes af strømme, brænding og tidevand med det overordnede kendetegn, at størsteparten tørlægges to gange daglig.  I vore dage er området på mange måder under kontrol, forstået på den måde, at man har sikret lavtliggende land med diger og inddæmmet store områder. Men særligt i Danmark er meget af det oprindelige Vadehav intakt og beskyttet af fredninger, udråbt til nationalpark og en del af UNESCO’s verdensarv.