fbpx
Broder Jakobs livsvej

Broder Jakobs livsvej

Bøger & Film, om kulturhistorie
148,00 DKK
Inkl. moms

AF JØRGEN NYBO RASMUSSEN. 2018. 164 SIDER

Levering inden for 1-3 hverdage

***** “Det er en inciterende oplevelse at møde Broder Jakob. Han træder ud af fortiden og bliver levende for læseren”, Claus Grymer, Kristeligt Dagblad.
**** “Sprænglærd bog om dansk 1500-talsmissionær i Mexico (…) interessant læsning”, Henning Frandsen, Fyns Amts Avis.
I 1542 kom den danske franciskanermunk Broder Jakob til Mexico efter at have krydset Atlanten. Han måtte forlade Danmark efter Reformationen, fordi han fastholdt sin katolske tro og sit ordenskald.
I Mexico missionerede Broder Jakob blandt indianerne indtil sin død. Han forsvarede de kristne indianeres ret til på lige fod med de spanske erobrere at modtage alle kirkens sakrementer – også præstevielsens. Det vakte modstand hos de spanske kolonimyndigheder, og Jakob tabte kampen, men hans gode rygte lever stadig i Mexico. Især i det område hvor han virkede, nemlig den nuværende delstat Michoacán, og hvor han også grundlagde kirker og klostre. Således afholdt purepecha-indianerne en stor mindegudtjeneste i oktober 2017, da var det 450 år siden Broder Jakob døde.
Men hvem var Broder Jakob den Danske? Forfatterens opfattelse er at Jakob var søn af kong Hans og dermed bror til Christian II. Den opfattelse ligger også til grund forHenrik Stangerups roman “Broder Jakob” fra 1992.