fbpx
4. juni 2013

Smag på Kerteminde

Velpolstrede lam med godt kød, nuttede grissebasser, der tumler
frit rundt på marker, æbler og kirsebær fra plantagen, der bliver
til både saft og vin. Gourmetrestauranter, der tilhører den danske
topklasse. Hverdagsmad, hvor der ligger en fin historie bagved. Det
er, hvad Kerteminde også byder på.

Østfyns Museer kan nu præsentere en kulinarisk bog i anledning
af Kertemindes 600 års købstadsjubilæum: “Smag på Kerteminde”, 124
sider, rigt illustreret, udgivet af Østfyns Museer.

Bogen indeholder gode historier fra Kerteminde om producenter af
egnens specialiteter, såvel de store som de små. Læserne kan også
kigge ind i et privat hjem til en kagekone og ind i et værtshus,
der altid har lignet sig selv.

Til dem, der har lyst til at prøve kræfter med at trylle
råvarerne om til delikatesser til middagsbordet, er der opskrifter
illustreret med indbydende fotos. Der er også et afsnit om mad og
madtraditioner fra gamle dage. Med bogen kommer læseren rundt i
hele Kerteminde og får forhåbentligt lyst til at grave dybere i det
kulinariske Nordøstfyn.

Bogen er skrevet af journalisterne Helene Dambo og Troels
Nielsen, og målgruppen er alle, der føler lyst til at forkæle sig
selv. Eller lyst til at forkæle andre med en god og gedigen
gave.

Bogen koster kr. 198,- og kan købes i
museets webshop
.