20. september 2019

Høkeren sættes fint i stand

Høkeren i Trollegade gennemgår i disse uger en tiltrængt renovering.

Da man i begyndelsen af 1980’erne – før den gamle købmandsbutik blev indrettet – restaurerede bygningen, fulgte man ikke helt forskrifterne for, hvordan en gammel, fredet bygning bør renoveres, men det bliver der nu rettet op på.
Det er Thomas Hillerup fra Vaag Arkitekter, der er rådgiver på renoveringen, mens det er Viby Bindingsværk, som  står for tømrerarbejdet. Sidstnævnte har sørget for, at det moderne maskintræ, der blev sat ind ved den gamle restaurering, nu bliver skiftet ud med genbrugt egetræ.
I forbindelse med renoveringen håber museet, at Slots- og Kulturstyrelsen giver tilladelse til, at farvesætningen ændres, så Høkerens bindingsværk ikke længere står overpudset. I stedet er det tanken, at den skal fremstå med afstolpet bindingsværk, som det var almindeligt i begyndelsen af 1900-tallet, hvilket er den periode, Høkeren skal illudere.
Den gamle 1700-tals bygning er oprindeligt en del af et gårdmiljø med Langegade 12 som forbygning. Også denne bygning er under renovering, og med ny farvesætning er det ideen at understrege, at der er tale om et sammenhængende gårdmiljø.
Håndværkerne regner med at nå at afslutte tømrer- og murerarbejdet, så Høkeren som sædvanligt kan tage imod gæster og kunder i efterårsferien.