29. november 2019

Følg museets julekalendere

På Østfyns Museer holder vi meget af julen. Så meget, at vi har forberedt hele tre jule- og adventskalendere!

Fire adventsfortællinger fra Johannes Larsen, masser af spændende detektorfund og daglig inspiration om julefejring i renæssancen! Hvis du ikke kan vælge, så følg med i det hele!
1. Johannes Larsen fortæller
Julen står for døren på Johannes Larsen Museet, og det fejres i år med en adventskalender. Følg med, når Johannes Larsen byder os inden for i stuen på Møllebakken og fortæller fire fortællinger fra sit lange og spændende liv.
Første afsnit søndag den 1 december på Johannes Larsen Museets facebookside.
2. Nye fund hver søndag i advent
Hvert år dukker smukke og tankevækkende fund op af mulden rundt omkring på Østfyn. Takket være engagerede metaldetektorfolk, der bid for bid bipper den fynske fortid frem. Inden for de senere år er den tidligere opfattelse af en sparsomt beboet egn fra Fynshoved til Nyborg forstummet i kølvandet på tusindvis af tabte, gemte eller glemte metalgenstande fra Østfyns fortid. Her har været megen færdsel af folk – både af den fornemme slags, der kunne have guldbelagte smykker, til de mindre rige, hvis metalsager kunne være af jern eller bly.
Hver søndag i Advent i december måned bliver en gruppe nye, fantastiske detektorfund afsløret på Vikingemuseet Ladbys facebook-side og kan ses i udstillingen på Vikingemuseet Ladby frem til 31. januar 2020.
3. Facts om fortidens jul
Julen har ændret skikke, traditioner og form i løbet af historien. Det, vi forbinder jul med i dag, er ikke nødvendigvis det samme, som man tidligere forbandt julen med.
Årets julekalender fra museets afdeling i Nyborg er inspireret af den nye juleudstilling på Borgmestergården om julen i senmiddelalderen og renæssancen. Desuden indholder julekalenderen interessante historiske facts om julen.
Følg med på Nyborg Slots facebookside, hvor der hver dag vil blive åbnet en ny låge i dette års julekalender!