Lige nu kan man læse en ny artikel i Hjemmet om en af vores frivillige, Hanne Haugaard Sørensen. Artiklen sætter fokus på hendes engagement og fortæller historien om, hvordan hun som tidligere stewardesse vendte hjem til Kerteminde og blev en del af museet....

Frivillige fejrer Slotsprojektet
Nyheden om Nyborg Slots snarlige genåbning efter flere års uvished kom mandag den 6. maj. To dage senere blev denne store nyhed fejret med museets frivillige.
Selvom beskeden om det festlige arrangement kom med kort varsel, var der en imponerende opbakning fra forskellige frivillige grupper, herunder Nyborg Slots Dragtlaug, Danehof, isbådegruppen, julepyntegruppen og mange andre frivillige grupper, tilknyttet Kulturhistorisk afdeling, Østfyns Museer.

Fejring af fællesskab og samarbejde
Museumsdirektør Mette Ladegaard Thøgersen bød alle ca. 70 fremmødte velkommen og udtrykte sin dybe taknemmelighed for den store indsats, museets engagerede frivillige havde lagt med stor tålmodighed, mens Slotsprojektet var sat på pause.
Dagen handlede dog ikke kun om Slotsprojektet, men det var også en fejring af det stærke sammenhold og det gode samarbejde mellem frivillige og museet. Det understregede nemlig vigtigheden af lokalsamfundets engagement i bevaring af vores fælles kulturarv. Derfor føltes det naturligt at fejre denne milepæl sammen med de frivillige, som havde været med til at formidle Nyborg Slots historie og dets betydning i by- og Danmarkshistorie. Museumsdirektøren fortalte også, at frivillige kunne glæde sig til slottets genåbning i 2028, hvor der er planlagt mange flere formidlingsaktiviteter, som vil gøre slottets historie levende og tilgængelig for offentligheden.

Har du lyst til at være med?
På Borgmestergården og Nyborg Slot er der mange frivillige, der arbejder på en bred vifte af projekter. Med hjælp fra frivillige løses formidlingsopgaver og projekter, der ikke ellers havde været mulige.

Museet har mange frivillige, som bidrager på forskellig vis alt efter ønske, lyst og evne. Der er frivillige til Danehof, et guidekorps, som sørger for gratis rundvisninger omkring slottet og i byen. Derudover er der grupper for musik, sang og optræden, som bringer middelalderstemningen til live, samt armbrøst- og buelaug, der dykker ned i historien med fokus på våbenkunst. Nyborg Slots Dragtlaug kreerer historiske dragter til udstillinger og events, mens isbådegruppen restaurerer en gammel isbåd. Du kan læse mere om alle vores friville grupper her.
Læs flere nyheder fra Østfyns Museer:
Mange kreative bud på Nyborgs kongelige historie
Jubilæumskonkurrencen er nu afsluttet, men det varer lidt, inden spændingen kan udløses. Juryen skal nu votere og finde de tre vindere, som bliver udråbt ved et festligt arrangement den 10. juni. I 2025 kan Nyborg fejre 500-års jubilæum som residensstad, og i den...
Nostalgisk tidsrejse for borgere med demens
Med udgangspunkt i Almas Hus i Ørbæk tilbyder Østfyns Museer oplevelser for demente og deres pårørende under demensugen 2025. Som noget helt særligt inviteres der i samarbejde med Danmarks Jernbanemuseum på en historisk busrejse i lokalområdet med veteranbus.