Stor glæde på Vikingemuseet Ladby der vinder årets Turismepris i Kerteminde.
Amandas hemmeligheder
Dramatiseret byvandring i Kerteminde uropføres til Kirsebærfestivalen 2022
Lad dig føre gennem det historiske Kerteminde af skuespillere fra Kerteminde Amatør Teater, der opfører et splinterny teatervandring, hvor den virkelige historie bag Kerteminde-pigen Amanda bliver fortalt.
Unikt lokalt samarbejde vækker Amanda fra Kerteminde til live
I 125 år har mange danskere forbundet Kerteminde med visen om Amanda. ”Min Amanda var fra Kerteminde” blev en landeplage i 1890’erne, og fortællingen om Amanda har lige siden indgået som en central del af Kertemindes identitet. Ikke mindst efter byen fik sin Amanda-statue.
Men selv om Kerteminde er landskendt for Amanda, er det kun få, der kender baggrunden for historien. Og yngre generationer kender ikke engang Amanda-visen. Det har Østfyns Museer og Kerteminde Amatør Teater tænkt sig at råde bod på. For ifølge lokalhistorikere bygger ”Min Amanda fra Kerteminde” på faktiske personer og deres skæbner.
Støtte fra Kerteminde Museumsforening
Til Kirsebærfestivalen kan man komme på en helt speciel tur rundt gennem byen. En tur, hvor hemmelighederne bag den berømte Amanda-vise bliver afdækket gennem en dramatiseret byvandring.
Ved hjælp af en donation fra Kerteminde Museumsforening har museet og teateret derfor hyret en manuskriptforfatter til at skrive et manuskript til en dramatiseret byvandring og en instruktør til at hjælpe med at stable en forestilling på benene. I øjeblikket er Kerteminde Amatør Teater i fuld gang med at øve manuskript og byvandring, så de er klar med en dramatiseret byvandring til Kirsebærfestivalen.
Om forestillingen:
- Titel: Amandas Hemmelighed
- Pris: Gratis – men booking nødvendig
- Varighed: 1-1½ time
- Skuespillere: Kerteminde Amatør Teater
- Manuskript: Brian Wind-Hansen
- Instruktion: Jesper Dupont og Christina Gaarde
- Idé: Troels Malthe Borch
Rolleliste:
- Ib – Ole Hansen
- Søren Spillemand – Tage Krogh Nielsen
- Karla Knytnæve – Carla M. Hansen
- Hedvig/Sophie – Mona Clayton
- Helga/Augusta – Jette Hansen (Momse)
- Flemming/Anton – Knud Pfeil
- Købmanden/Vilhelm – Karl E. Mortensen
- Uddeling af sange og dram – Maria D. Rodriquez (Yoli)
- Instruktion – Jørgen Greve
Forestillingen vises tre gange under Kirsebærfestivalen:
- Fredag den 22. juli kl. 16
- Lørdag den 23. juli kl. 15
- Søndag den 24. juli kl. 13
OBS: Fuldbooket
Ulrik Møller og Allan Otte i kunstnerisk dialog på Johannes Larsen Museet
Oplev to spændende danske landskabsmalere i samspil, når Ulrik Møller og Allan Otte sætter hinanden stævne på Johannes Larsen Museet i Kerteminde. Udstillingen kredser om det moderne natursyn på både landskabet og landbruget og byder blandt andet på helt nye værker af begge kunstnere.
580.000 kr. til demensprojekt ved Østfyns Museer og Langelands Museum
Med midler fra Slots- og Kulturstyrelsen skal Østfyns Museer i samarbejde med Langelands Museum sætte fokus på lokal formidling til borgere med demens.